Mails en sms'en bindend voor aankopen tot 3.500 euro

le jeudi 08 novembre 2018 08:00 Het Nieuwsblad

Voor aankopen tot 3.500 euro zal u ­binnenkort genoeg hebben aan een sms of een mail als bewijs. Dat is nu niet het geval, voor alles boven de 375 euro komt er papier bij te pas. Dat wil dus zeggen dat als iemand pakweg een tweedehandsfiets van 1.000 euro koopt op het internet en de verkoper trekt zijn staart in, dat de ­koper vandaag geen poot heeft om op te staan om zijn gelijk te halen.

Daarom wil minister van Justitie Koen Geens (CD&V) het bewijsrecht hervormen en trekt hij de limiet op. “Minder rompslomp dus voor kleinere aan­kopen die nu al vaak via digitale weg gebeuren”, zegt de minister. “Zo brengen we het burgerlijk recht weer een stap dichter bij de mensen en de hedendaagse samen­leving.”

Het ontwerp van de minister ligt nu voor in de commissie Justitie.