Minister Koen Geens leidt nieuwe dichtbundel Hans Claus in

le jeudi 15 novembre 2018 06:00 Het Nieuwsblad

Hans Claus, directeur van de gevangenis van Oudenaarde, heeft een nieuwe dichtbundel uit met de titel Dit is mijn lichaam. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) kwam de dichtbundel inleiden. Claus is de bezieler van De Huizen, een vzw die een nieuw detentieconcept nastreeft, een gegeven waar de minister zich wel in kan vinden. Daarnaast kwam ook filmregisseur en televisiemaker Nic Balthazar uit het boek lezen.

Claus schilderde daarnaast een moderne en gedurfde kruisweg, met onder meer Bin Laden en al-Qadhafi als martelaren. De tentoonstelling Kruisweg loopt nog tot 9 december in het salon van de Glorieuxstraat 2 in Nukerke en is te bezichtigen tijdens het weekend. Meer info: [email protected]. (pma)