Politie vindt vaker, maar minder drugs in gevangenissen

le lundi 03 décembre 2018 09:51 Het Laatste Nieuws

Bij acties met drugshonden in de gevangenissen werd in 2017 in 64% van de gevallen drugs gevonden. Dat blijkt uit cijfers die parlementslid Els Van Hoof (CD&V) opvroeg bij justitieminister Koen Geens (CD&V). "Vorig jaar werd 216 keer een drugshond ingezet. In 2014 gebeurde dat maar 123 keer."

In totaal vonden de honden in 2017 zo'n 1,1 kilogram drugs. "Het leeuwendeel - ongeveer 1 kilo - was cannabis. Daarnaast werden ook heroïne, xtc, cocaïne en speed aangetroffen." De meeste drugs kwam de politie op het spoor in de gevangenissen van Beveren, Dendermonde en Wortel. "De gevonden hoeveelheden zijn steeds kleiner", zegt Van Hoof. "Enkele jaren geleden trof men jaarlijks ongeveer 2 kilogram aan, nu nog maar de helft. Het wijst erop dat de groothandel in drugs definitief uit de gevangenissen wordt gebannen." (KSN)