De week van Geens 4 tot 17 december

le lundi 17 décembre 2018 13:47 De week van Geens

Het was een vreemde 10-daagse gedurende dewelke ik u niet geschreven heb. Terwijl de regering en het parlement in crisis gingen, probeerde ik mijn trein van wetsontwerpen in het parlement op de rails te houden. Dat resulteerde de voorbije donderdag in de stemming van de wet inzake erkenning van levenloos geboren kinderen en van een wet die me een wettelijke basis geeft om eindelijk een aanvaardbaar sociaal statuut te geven aan onze gevangenisconsulenten.

Ik bereikte deze resultaten door samenwerking met alle democratische partijen in het parlement. Het is over die samenwerking, nationaal en internationaal, die ik als oplossing heb aangereikt in mijn boek ‘Wat ik ervan begrijp’ dat de voorbije week werd voorgesteld.

Lees De week van Geens »