Ministers trappen 'Weekend zonder alcohol' af

le samedi 12 janvier 2019 10:19 Het Nieuwsblad

Op de parking van het tankstation Heverlee langs de E40 richting Luik is vrijdagnamiddag het startschot gegeven van een weekend lang serieuze BOB-controles. Het gaat om een nationale actie onder de noemer 'Weekend zonder Alcohol'. De politie zal over het hele land extra alcoholcontroles houden.

De aftrap van het actieweekend werd gegeven in het bijzijn van minister van Justitie Koen Geens (CD&V), minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V), minister van Mobiliteit François Bellot (MR), staatssecretaris van Verkeersveiligheid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Bianca Debaets (CD&V) en gouverneur Lodewijk De Witte. Zij kregen uitleg van de politie over de actie en benadrukten ook dat er op het vlak van Justitie op toegezien zal worden dat de sancties voor de overtreders ook volgen.

Ondanks massale aanwezigheid van de federale en Leuvense politie, verliep de aftrap van de actie wel bijzonder rustig. Zoals te verwachten was om 14 uur in de namiddag, werden er heel weinig bestuurders betrapt met alcohol in het bloed. “Maar het is de periode van de nieuwjaarsrecepties, ook op het werk. En dan zijn er zeker mensen die dronken achter het stuur kruipen”, zegt Leuvens politiewoordvoerder Nicolas Del Piero. “We zullen nog het hele weekend extra acties houden, ook specifiek op Leuvens grondgebied.” Bestuurders kunnen dus maar beter voor een BOB kiezen. (hsb)

Lisez l'article »