Peter Van Rompuy trekt CD&V-lijst Vlaams Parlement

le vendredi 15 février 2019 15:59 Ring tv

Justitieminister Koen Geens en Peter Van Rompuy, de fractieleider in het Vlaams parlement, trekken in mei in Vlaams-Brabant de CD&V-lijst voor respectievelijk de Kamer en het Vlaams parlement. Dat hebben beiden vrijdag bekendgemaakt in Beersel.

Op de federale Kamerlijst prijken na Geens de uittredende volksvertegenwoordigers Els Van Hoof (Leuven) en Sonja Becq (Meise) op twee en drie. Affligems burgemeester Walter De Donder, als acteur bekend van rollen als kabouter Plop en burgemeester in Samson & Gert, staat op 4. Nationaal jongerenvoorzitter Sammy Mahdi uit Vilvoorde, sinds 2016 columnist bij De Morgen, is eerste opvolger.

Peter Van Rompuy, sinds 2012 Vlaams parlementslid en sinds kort fractieleider in opvolging van Koen Van den Heuvel, trekt de lijst voor het Vlaams parlement. De uittredende Vlaamse parlementsleden Karin Brouwers, Katrien Partyka en Michel Doomst (burgemeester Gooik) staan op twee, drie en vier. Kris Poelaert, burgemeester van Herne, is eerste opvolger.

Lisez l'article »