Politie voert controles uit met Kansspelcommissie

le jeudi 23 mai 2019 06:00 Het Nieuwsblad

De politie van de zone Getevallei voerde samen met de Kansspelcommissie controles uit in de vijf gemeentes van de zone naar onregelmatigheden bij goksystemen. Dat gebeurde naar aanleiding van het bezoek van minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

Ernstige inbreuken werden er tijdens de controles niet vastgesteld. Zo werd er in een dagbladhandel vastgesteld dat er alcohol ter plaatse werd gebruikt en een café met twee bingotoestellen had te weinig voorlichtingsfolders. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zakte ook even af naar het Hageland om het opleidingsmoment bij te wonen en wat extra uitleg te verschaffen over de verstrengde kansspelwetgeving. “In de eerste plaats gaan we de reclame rond kansspelen beperken en het online gokken gaat limieten krijgen van 500 euro per week”, vertelt Geens. “Daarnaast gaan we ook proberen om de burgemeesters meer bevoegdheden te geven om bijvoorbeeld de plaats waar een gokkantoor wordt ingericht te bepalen, zoals niet in de buurt van een school of jeugdhuis.” (mmv)