Koen Geens (CD&V): "Hilde Crevits als voorzitter zou een zegen voor onze partij zijn"

le lundi 08 juillet 2019 11:25 Radio 1

Als het van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) afhangt, mag Hilde Crevits voorzitter van zijn partij worden. "Dat zou een zegen zijn", zei hij in "De ochtend" op Radio 1.

In het najaar zijn er voorzitterverkiezingen bij de Vlaamse christendemocraten. De huidige voorzitter, Wouter Beke, heeft al te kennen gegeven dat hij geen kandidaat meer zal zijn.

Wie het dan wel wordt, weten we pas over enkele maanden, maar vicepremier en minister van Justitie Koen Geens heeft al een favoriet: "Er is een evidente kandidate voor het voorzitterschap en dat is onze goede collega Hilde Crevits", zei hij in "De ochtend".

Crevits, momenteel nog minister van Onderwijs in de Vlaamse regering, behaalde bij de verkiezingen in mei "een schitterend resultaat", aldus Geens. Volgens hem zou Crevits als voorzitter "een zegen" voor de partij zijn. Maar, zo zegt Geens, "zij is nog veel wijzer van aard dan ik om hierover niets te zeggen op dit moment en ik denk dat dat goed is". Geens liet onlangs uitschijnen dat hij zelf kandidaat zou zijn, maar wil dat nu niet meer gezegd hebben.

Ook over het premierschap van de federale regering wil hij niet speculeren, "dat is aan de MR om dat te beslissen". Maar Didier Reynders als nieuwe premier "zou voor mij een aangename gedachte zijn, omdat ik me goed versta met meneer Reynders, zoals ik me goed verstond en versta met meneer Michel".

Herbeluister hier het volledige gesprek in De Ochtend.

Herbeluister het interview in De Ochtend »