Week van Geens: 18 - 27 september

le jeudi 26 septembre 2019 16:00 Bulletins

Vorige zaterdagavond ging ik even langs in onze Kortrijkse afdeling om mee Stefaan De Clerck en enkele van zijn collega’s uit te wuiven die hun zitje in de gemeenteraad overlieten aan hun jeugdige(r) opvolgers. Niet dat Stefaan met 68 lentes niet meer jeugdig en boyish is zoals in ‘zijn’ 1968. Deel van een generatie die grenzen heeft verlegd, is Stefaan altijd vernieuwing en verjonging genegen geweest. Bevlogen en gepassioneerd door het bonum commune van jongs af aan, is en blijft hij veelzijdig: een sportman, een familieman, een stadsarchitect, een advocaat, een politicus, een bestuurder, een grootstedeling en een wereldburger. Stefaan is groot en ‘ziet’ ook groot. Als justitieminister, CD&V-voorzitter en burgemeester zag hij door de bomen het bos. Als oud-Belgisch kampioen basketbal, was hij een teamspeler en een bruggenbouwer bij uitstek. Hij kon moedig verlies incasseren en bescheiden winst verzilveren. Mensenzot, cultuurmens en beleidsman terzelfdertijd, verbindt hij velen en is hij ook voor mij een zeer trouwe vriend. Dank Stefaan, veel succes op jouw camino: the best has yet to come.

Lees De Week van Geens »