Vollezele in de ban van ‘De Dag van het Brabants Trekpaard’

le lundi 21 octobre 2019 14:28 Persinfo

Voor de negende keer werd gisteren ‘De Dag van het Brants Trekpaard’ georganiseerd door Toerisme Vlaams-Brabant in samenwerking met het Comité Vollezele Leeft.

Het was gisteren een natte bedoening in en om het centrum van Vollezele. Toch stonden de straten rondom vol met geparkeerde auto’s en toen in de loop van de namiddag er een waterzonnetje de kop opstak zag je nog meer mensen zoeken naar een parkeerplaatsje.

Het is inmiddels een begrip geworden in Vollezele. ‘De Dag van het Brabants Trekpaard’ trekt elk jaar massa’s kijklustigen die de sfeer van dit gebeuren komen opsnuiven. Er stond uiteraard alweer heel wat te gebeuren en je had er ogen te kort om alles te kunnen aanschouwen.

Ook het Museum van het Brabants Trekpaard werd overrompeld door bezoekers die een stukje geschiedenis wilden meepikken. Onder hen een bekend gezicht. Minister Koen Geens was eveneens aanwezig in het museum weliswaar voor een korte vergadering gevolgd door een prijsuitreiking.

Lisez l'article »