Drie nieuwe magistraten voor Limburg benoemd in november

le mercredi 23 octobre 2019 10:04 De Standaard

'In november worden er voor Limburg drie magistraten benoemd', zei minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gisteren als reactie op de beslissing om in Limburg twee rechtbankzittingen tijdelijk op te schorten wegens een tekort aan rechters.

De Limburgse rechtbankvoorzitter Nicolas Jadoul heeft beslist om twee rechtbankzittingen tijdelijk van 23 oktober tot en met 1 december op te schorten wegens een tekort aan rechters. Het gaat om de zittingen in Hasselt met dossiers in graad van beroep van de politierechtbank en de zetel die vooral intrafamiliaal geweld behandelt. 'We zouden volgens het wettelijk kader veertig rechters moeten hebben, maar de teller staat nu op 34. Vanaf 1 november zijn dat nog maar 33', zegt Jadoul.

'Ik zal er persoonlijk op toezien dat er voldoende vacatures aan Limburg worden toegewezen', besluit Geens.