Beste meters en peeters

le mardi 14 janvier 2020 12:00 Bulletins

Beste meters en peters,

Een kind om groot te worden, moet zoveel geluk hebben. Een jongvolwassene om ouder te worden, moet zoveel meeval hebben.

Als ik terugblik op mijn eigen levensloopje, mag ik niet klagen. Wij noemen het een engelbewaarder. De Joden spreken van mazzeltof. Bergen hebben we er gehad. Ik stond er niet bij stil. Of te weinig. Ik was niet dankbaar genoeg. Of te weinig. Ik telde mijn zegeningen niet. Of te weinig.

Het leven doet met ons wat het wil, of toch bijna. We surfen maar. Sommigen op een klein meertje, anderen op de hoogste golven van de oceaan. Allemaal proberen we met ons zeil de wind goed te vangen. Op ons best schitteren we, maar heel even.

Mijn grote empathie voor al wie recent ernstige tegenslag had. Voor wie het alles samengenomen meeviel, tel elke avond uw zegeningen.
Ik wens u een prachtig 2020.

Uw kapoen,

Koen

Lees De Week van Geens »