De Week van Geens: 28 januari tot 18 februari

le mardi 18 février 2020 17:00 Bulletins
De ervaring van de voorbije twee weken had ik niet willen missen. Ik kan Zijne Majesteit de Koning niet voldoende danken voor het vererende vertrouwen dat hij in mij stelde. Ik hoop dat ik het niet beschaamd heb. Met het beste kabinet van de Wetstraat gingen we met reuzesprongen vooruit. Ik had constructieve en discrete gesprekspartners, en samen konden we twee weken volstrekte stilte creëren, met de hulp van de pers die mij rustig liet doorwerken. Op school al leerde ik van Churchill dat een mislukte poging toch geslaagd kan zijn “Succes is not always what you see, real succes is stumbling from failure to failure without a loss of enthusiasm”. Enthousiast ben ik nog altijd, ik heb veel geleerd over mensen en dingen, en ik ben nog altijd gezond. Ik heb zondag op vijf televisiezenders mogen uitleggen ‘wat ik ervan begrijp’, van velen kreeg ik positieve reacties. Ik had in het voorbije weekend ook enkele vertrouwelijke gesprekken met mensen die ik erg graag mag en die mij gesterkt hebben. En, last but not least, zaterdagavond mocht ik mijn echtgenote ’vervangen’ tijdens een prachtige theatervoorstelling die ze voor onze kleinkinderen had uitgekozen. Beter wordt het – voor mij althans – niet meer. Maar wees gerust, ik blijf proberen. Immers, zoals ik vrijdag op het einde van de persconferentie zei: “het is niet nodig te hopen om te ondernemen, noch te slagen om te volharden. Je maintiendrai." (Willem van Oranje)
Lees De Week van Geens »