Ook mondmaskers besteld voor cipiers (Geens)

le lundi 23 mars 2020 10:00 Belga/Radio 1


Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft ook voor de cipiers mondmaskers besteld bij het crisiscentrum. Dat heeft hij maandag gezegd in De Ochtend op Radio 1. "De gevangenen betekenen geen gevaar, omdat zij niet buiten kunnen komen. Maar de cipiers moeten voorzichtig zijn. We hebben mondmaskers voorradig voor interventies, maar we hebben er nu ook een heleboel besteld bij het crisiscentrum, zodat we ze ook zonder interventies kunnen gebruiken."

Er zijn eerder al coronamaatregelen genomen in gevangenissen. Bewegingen in en uit de gevangenissen worden beperkt. Zo mogen gevangenen bijvoorbeeld voorlopig geen bezoek meer krijgen. Als compensatie krijgen de gedetineerden wel 20 euro extra belkrediet om contact te kunnen houden met familie en vrienden. (BIN, POL, DRM, GEL, nl)

Herbeluister het gesprek van De Ochtend »