Koen Geens herdenkt Julie Van Espen in emotioneel Facebookbericht

le mardi 05 mai 2020 05:00 Nieuwsblad

“Voor Julie”, begint het bericht. “Uit alles leid ik af dat je een uitzonderlijke jongedame was, een getalenteerde studente, een levenslustige dochter. Vandaag herdenken we je in het bijzonder. Jouw onwezenlijke dood grijpt nog steeds naar de keel. Nog altijd voelen we ons verslagen, machteloos, leeg, triest, kwaad, onbegrepen.”

“De strijd tegen seksueel geweld is nooit af”

Hij vermeldt in zijn bericht ook haar positieve, dat geleid heeft tot de stille mars, de oprichting van punt vzw, de afschaffing van de verjaringstermijn voor seksuele misdrijven, de onmiddellijke aanhouding bij recidivegevaar. Hij belooft ook de verplichte opvolging en begeleiding van daders en dat het onderdeel seksueel geweld verplicht zal worden in de magistratenopleiding.

“De strijd tegen seksueel geweld is nooit af. Maar we zullen tonen wat we waard zijn. Dat zijn we aan jou verplicht”, besluit Geens.