Week van Geens: 14 april - 6 mei

le mercredi 06 mai 2020 12:00 Bulletins
Perspectief
De Nationale Veiligheidsraad van woensdag zette de versoepeling verder van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het verlangen was opnieuw groot om de mensen te geven waar ze het meeste nood aan hebben: contact met andere mensen.
Maar het gevaar loert nog altijd om de hoek. Sommige versoepelingen van de maatregelen werden genomen met een bang hart. We zijn voorzichtig, zetten liever kleine stappen dan grote.
Maximaal vier mensen, steeds dezelfde, mag u uitnodigen bij u thuis op moederdag. Het liefste nog in de buitenlucht. Voor vele mensen zal dit een hele opluchting zijn, want de voorbije zeven weken waren lang.
Ook de winkels gaan terug open. Voor de handelaars betekent dit een eerste uitweg uit onzekere tijden. Voorlopig doet u dit voor essentiële boodschappen, en alleen, maar toch zullen velen de versoepeling waarderen, zo vermoed ik.
Voor de massaevenementen is de tijd nog niet rijp. We kunnen nog niet met z’n allen naar het voetbal of de koers gaan kijken. Maar we kunnen stilaan zelf al enkele sporten opnieuw beoefenen.
Hopelijk geeft dit ons allemaal een portie nieuwe moed, want we zullen nog even samen moeten leven met dit virus. De hoop keert echter terug en die is meer dan welkom.
Lees De Week van Geens »