De Week van Geens 16 juni - 4 juli

le samedi 04 juillet 2020 12:00 Bulletins
Terwijl binnen troms roerden over Congo, abortus en relance, zomerde het deze week buiten zoals in mijn jeugd. Het miezert wat, tussendoor, het is niet te warm, en binnenkort zou ik zeker met de scouts op kamp vertrokken zijn. Naar een leuke plek in de Ardennen of Limburg. Eerst met de bus, vanaf de leeftijd van 11 met de fiets. Langs een Route Nationale, zonder fietspaden. Met tenten van de toen nog ‘Nationale’ Dienst voor de Jeugd (NDJ), en met dito keukenshelters. Nachtelijke droppingen en vlottentochten die ons voerden over de Ourthe. Best vermoeiend en pijnlijk, soms gevaarlijk. Maar heerlijk avontuur.
Vandaag zijn er fietspaden, betere fietsen ook, minder water in de Ourthe, maar nog altijd jeugdkampen. Er is meer papier in te vullen door de leiding, denk ik. En meer voorzichtigheid bij het bouwen van een toren of het uitvinden van een nachtspel, zeker in coronatijden. Maar er is nog altijd hetzelfde enthousiasme en dezelfde wil om als jongere verantwoordelijkheid te nemen, leiding te geven en de geleende natuur duurzaam en netjes achter te laten.
Ik wens aan alle jongeren die op kamp gaan een prachtige tijd. Wees dankbaar voor de landbouwers die jullie ‘huisvesten’. En aan de scouts, een stevige linker.
Lees De Week van Geens »