Week van Geens 5 - 29 juli

le mercredi 29 juillet 2020 09:00 Week van Geens

Het ging met het weer alle kanten uit de afgelopen weken. We hebben heel mooie dagen gehad, maar het heeft er ook al flink Belgisch uitgezien.
Eigenlijk kunnen we hetzelfde zeggen over de politiek: een geslaagde Europese top en een mooie nationale feestdag. Maar ook veel coronamiserie. En hoop die de regeringsvorming doet herleven: de Koning stelde twee preformateurs aan, meer zelfs, voor het eerst wilden Bart De Wever en Paul Magnette samen aan zet.
De vakantie kondigde zich zoals elk jaar al stilletjes aan tussen 11 en 21 juli. Het Parlement is ook in reces, na een stevige eindspurt.
De voorbije maanden waren ongezien. Het coronavirus laat veel ellende achter, en we zijn nog maar net terug aan het nieuwe normaal, of een tweede golf hangt dreigend in de lucht.
Een scherp virus, zo leren we het kennen, dat bij de minste verzwakking of menselijke nonchalance snel opnieuw uitbreekt. Het zal dan ook van ons allemaal afhangen. Vrijheid en uiterste discipline zullen hand in hand moeten gaan. Tot er een vaccin is, minstens voor de risicogroepen onder ons.
Het zal hoe dan ook een andere zomer zijn dan we die kennen. Veiliger en misschien precies daardoor intenser, minder ambitieus en precies daardoor meer gericht op de essentie.
Ik hoop in ieder geval dat u erin mag slagen om de batterijen op te laden. Na de voorbije hectische en erg vreemde maanden, hebt u het verdiend. Geniet er dan van, want, zoals Gerard Cox zong, die mooie zomer gaat snel voorbij.

Lees De Week van Geens »