Kempens Landschap wordt Stichting van Openbaar Nut

le mardi 25 août 2020 14:00 Nieuwsblad

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) was maandag te gast in en om de Beddermolen in Tongerlo (Westerlo). De minister sprak er met de verantwoordelijken van Kempen Landschap, waaronder de gedeputeerden Jan De Haes en Kathleen Helsen.

Om juridische redenen is de organisatiestructuur van deze vereniging veranderd van een vzw naar een Stichting van Openbaar Nut. De aanpassing moet Kempens Landschap nog meer slagkracht en groeikansen bieden.

Kempens Landschap werd in 1997 opgericht om de Landloperkolonies van Wortel en Merksplas veilig te stellen. Vandaag beheert de organisatie samen met de betrokken lokale besturen historische plekken en domeinen in zowat alle gemeenten van de provincie Antwerpen. (mp)

www.kempenslandschap.be