Geen btw meer voor reizen buiten de Europese Unie

op 02 april 2014 12:00 Persberichten

De regering is vandaag tot een akkoord gekomen om reizen buiten de Europese Unie vrij te stellen van BTW. Koen Geens heeft er steeds voor geijverd om de reizen buiten de EU vrij te stellen van BTW. Dit is absoluut noodzakelijk om de internationale competitivititeit van de sector te waarborgen en de prijzen concurrentieel te houden. Het Europees Hof van Justitie besliste vorige maand dat België wel degelijk btw mag heffen op de reizen die touroperators in ons land verkopen naar bestemmingen buiten de EU. De uitspraak leverde de fiscus 149 miljoen euro op. Niettemin zei financiënminister Geens af te willen van de btw-heffing. Die benadeelt immers de Belgische touroperatoren, niet in het minst omdat mensen steeds vaker ook over de grens kijken om hun reizen te boeken. Het kernkabinet volgde de Minister nu in die redenering. Bedoeling is om het nog deze legislatuur in een wet te gieten, via een regeringsamendement dat deze week nog in de bevoegde Kamercommissie groen licht zou moeten krijgen. Bedoeling is het KB deze legislatuur nog te publiceren.