Herdenking aanslag Joods museum

op 25 mei 2015 11:48 VTM Nieuws

Exact één jaar na de aanslag in het Joods Museum in Brussel, zijn enkele honderden mensen samengekomen voor het museum om de slachtoffers te herdenken. Onder de aanwezigen waren premier Michel en minister van Justitie Koen Geens.

Op 24 mei 2014 schoot de Fransman Nemmouche twee bezoekers en twee medewerkers van het Joods Museum dood. Zes dagen later werd hij per toeval aangehouden in Marseille. Nemmouche is uitgeleverd aan ons land, waar hij wordt aangeklaagd voor “moord in een terroristische context”.

Bij de herdenking vandaag waren er toespraken van de burgemeester van Brussel Yvan Mayeur (PS) en Serge Rozen, de nieuwe voorzitter van het Coördinatiecomité van de Joodse Organisaties van België. Daarna konden de vijfhonderd aanwezigen een kaars branden voor de gedenkplaat ter ere van de vier slachtoffers.


Bekijk het fragment »