De week van Geens 14 - 20 september

op 21 september 2015 15:33 De week van Geens

De mooiste spreuk die ik deze week las, was die van Thomas Buergenthal, de Joods-Amerikaanse oud-voorzitter van het Internationaal Gerechtshof: "a transition takes a long view. It takes time". Hij gebruikte ze in verband met de Mensenrechten en asielrechten die een wettelijk traject werden na W.O. II, en die ons nu, zeventig jaar later, moeten behoeden voor terugkeer naar de barbarie die we kenden voor en tijdens W.O. II. Het deed me denken aan Theodor Herzl, de vader van de Zionistische beweging naar een autonome Staat Israël, die in 1897 zei dat er nog lang zou moeten worden gevochten voor die gedachte. Vijftig jaar later was het zover. Maar ook 120 jaar later blijft het een dagelijkse strijd.

Lees De week van Geens »