Versterking veiligheidsdiensten Justitiepaleis

op 25 september 2015 11:11 Persberichten


Minister van Justitie, Koen Geens, zorgt voor een versterking van de veiligheidsdiensten die gedetineerden naar, tijdens en na de zitting in het Brussels Justitiepaleis begeleiden en bewaken. Hij zorgt zowel voor een tijdelijke als voor een structurele oplossing en komt hiermee tegemoet aan een herhaaldelijke oproep vanuit magistratuur en de veiligheidsdiensten.

De betrokken veiligheidsdiensten bestonden tot op heden uit leden van de lokale politie en van het veiligheidskorps en worden nu versterkt met de inzet van 10 agenten van de federale politie. Zij zullen tot uiterlijk eind februari deze taak vervullen.

Deze agenten worden ingezet in afwachting van een structurele versterking van het veiligheidskorps met 20 mensen. Deze laatsten zullen zo snel mogelijk worden aangeworven, na de gebruikelijke SELOR-procedure en een opleiding van 46 dagen.