De week van Geens 12 -18 januari

op 18 januari 2016 17:07 De week van Geens

Wie vandaag zegt dat Schengen 'mort' is, zoals Sarkozy onlangs in Antwerpen, zei wellicht in 2007 dat de Euro dood was. Dat verklaarde ik afgelopen weekend aan het Nieuwsblad. Zoals de banken- en de schuldencrisis alleen kon opgelost worden door 'meer' Europa, moeten ook nu de lidstaten hun uiterste best doen om samen het hoofd te bieden aan de moeilijkheden. Betere grensbewaking en asielopvang in de door vluchtelingen overstelpte grenslanden zoals Griekenland en Hongarije is duur. Dat kunnen die landen niet alleen. Ook Turkije heeft steun nodig, want het vangt 2 miljoen vluchtelingen op uit o.a. oorlogsland Syrië. België alleen al stortte in de financiële crisis 8,1 miljard in de Europese fondsen voor hulp aan Griekenland. In de vluchtelingencrisis hebben alle Europese landen samen vandaag slechts 3 miljard aan Turkije beloofd om dat land te helpen bij de hulpverlening.

De voorbije week was er ook één van heel veel recepties, in Brussel en daarbuiten. We deden onze best om overal even te zijn, een hartig woordje te plaatsen, en waar nodig, de mensen een hart onder de riem te steken.

Lees De week van Geens »