EMB investeert in een moderner communicatiebeleid

op 21 december 2016 12:55 Persbericht

Minister van Justitie Koen Geens, ook bevoegd voor de erediensten, stelde vandaag samen met het Executief van de Moslims van België (EMB) hun nieuw communicatiebeleid voor. Een belangrijke ambitie van de Minister is immers om het EMB te ondersteunen als belangrijke dialoogpartner van de moslims in België. Een nieuwe website, nieuw logo, infobrochure en webradio moeten mee zorgen voor die evolutie.

De nieuwe website is slechts één van de initiatieven die de Minister ondersteunt om het EMB te helpen om de Belgische moslims hun eigen toekomst te laten schrijven en mee een dam op te werpen tegen extremisme en radicalisme. Dit gebeurt o.m. via de bijkomende opleiding van imams en consulenten, de aanwerving van extra islamconsuleneten en de ondersteuning van het EMB in hun dagdagelijkse werking ter ruggensteun van de moskeeën en het middenveld.

Quote: “Het Executief is een belangrijke dialoogpartner voor de overheid en de moslimgemeenschap. Het nieuwe communicatiebeleid is een volgende stap naar professionalisering van de instelling die de Belgische moslims mee moet toelaten hun eigen toekomst te schrijven hetgeen ik ten volle ondersteun.”