De week van Geens 13 tot 20 maart

op 20 maart 2017 18:18 De week van Geens

Dit weekend rondden we de eerste begrotingscontrole van 2017 af, met een extra 15 miljoen voor Justitie.

We rondden vorig jaar op maandagavond 21 maart de begrotingscontrole niet af omdat de premier besliste het beraad te schorsen en naar China te vertrekken.

De dag waarop hij zou afreizen landde er na 8u 's morgens een hele week geen enkel vliegtuig meer op Zaventem. En ook de metro zat vanaf 9u potdicht. De tijd stond stil in België, de mobiele telefoonlijnen vielen uit, het treinverkeer werd stilgelegd, en iedereen begon te zoeken of zijn naastbestaanden in het ochtendverkeer ter bestemming waren geraakt.

De slachtoffers van die dag herdenken, gedenken en steunen we woensdag. Omdat terreur en oorlog vergeten niet in het woordenboek van een beschaving staat. Omdat er geen betere remedie tegen herhaling is dan waakzaam herinneren. Maar we denken niet alleen aan hen op de verjaardag. We deden en doen verder onze uiterste best om hen zo goed mogelijk te helpen. En als we tekort schoten, wat we zeker in menig opzicht deden, is dat alleen maar een reden om beter te doen.

Uit alle interviews die ik daarover de voorbije en de komende dagen gaf, selecteerde ik de onderstaande. Een mens is maar een mens, en kan in woorden niet alles uitdrukken wat hij voelt en denkt. Vergeef mij dus als ik ergens ongevoelig lijk of te kort door de bocht ga.

Lees De week van Geens »