De week van Geens 8 tot 15 mei

op 16 mei 2017 14:54 De week van Geens
Een bijzondere Ministerraad. Er is inmiddels al meer inkt gevloeid over de vraag of dit nieuw bloed geeft, dan over de inhoud. Zoals een koppel dat op reis gaat, voor het eerst sedert enige tijd, zodat derden meer geïnteresseerd zijn aan de sfeer dan aan de bestemming. Mij allemaal niet gelaten. Ik ga graag op reis, en kies altijd zorgvuldig mijn bestemming. Dus deze bijzondere Ministerraad was een gelegenheid om een aantal projecten die ik al lang koester op de agenda te zetten, en de instemming van de voltallige regering te krijgen: rechtsbijstandsverzekering, spijtoptanten, burgerinfiltratie, verbinding van de informatica van politie, gevangeniswezen en parket, eengemaakt strafregister, controle van de oorsprong van de gelden van moskeeën, een beter statuut en snellere betaling voor de slachtoffers, en ik kan zo nog een tijdje doorgaan. Wat mij betreft, mag de premier nog dikwijls met ons op reis gaan. En als het echt moet op moederdag. Als we deze zomer maar een paar weken vakantie krijgen om dat goed te maken. En dus de bestemming mag in geen geval Hertoginnedal zijn, hoe statig dat kasteel ook is (foto).

Lees De week van Geens »