De week van Geens 24 oktober tot 31 oktober

op 31 oktober 2017 17:07 De week van Geens

Een blik op de toekomst is essentieel voor een duurzaam beleid. Veel hervormingen die we vandaag aftrappen en/of afronden, zullen namelijk pas over enkele jaren hun ware potentieel tonen. Daarom was ik verheugd om vorige week de visietekst “Court of the Future” voor te stellen aan 250 mensen uit de justitiële wereld in de Bozar. In die visietekst houd ik een pleidooi voor een toegankelijkere, stiptere en daardoor rechtvaardigere Justitie. De burger en ondernemer staan centraal. 

Zij zullen onder andere via een nieuwe website “Just-on-Web” hun digitaal dossier kunnen raadplegen waar ze zich ook bevinden: thuis of via de kiosk op de griffie van de rechtbank. De burger zal bovendien in elk gerechtsgebouw kunnen worden geholpen, ongeacht de rechtbank waar zijn dossier aanhangig is. Door Justitie tenslotte financieel haalbaar te maken, maken we justitie ook toegankelijk voor iedereen.

Lees De week van Geens »