Reactie gerechtelijke organisatie Dendermonde

op 07 februari 2018 18:55 Persbericht

Naar aanleiding van de berichten in de pers deze ochtend laat Minister van Justitie Koen Geens weten dat het geenszins in zijn bedoeling ligt om wat dan ook te wijzigen aan de gerechtelijke organisatie in Dendermonde. Dendermonde is een belangrijk rechtsgebied met een zeer actieve penale keten, en een nabije gevangenis. Hij betreurt de stemmingmakerij die is ontstaan.     

In de visietekst Court of the Future staan inderdaad voorstellen voor een efficiënte en moderne justitie op de lange termijn. Deze tekst is een zeer algemene visie, geen concreet plan. Het is volstrekt voorbarig hieraan enig concreet gevolg te koppelen.  

Indien het zou komen tot een pilootproject rond de Hollandse kazerne, zou dit enkel tot doel hebben om tot een betere ruimtelijke inrichting van justitie in Dendermonde te komen.