De week van Geens

op 14 januari 2019 19:02 De week van Geens

Ik had u pas uitvoerig nieuwjaar gewenst op Facebook en de aanzet van een druk politiek jaar kondigde zich reeds in alle hevigheid aan. De politieke partijen brengen hun pionnen in gereedheid voor de federale, regionale en Europese verkiezingen. De Brexit kent weldra zijn ontknoping, en Theresa May staat voor de belangrijkste dagen van haar politieke carrière. Trump krijgt zijn Mexicaanse muur niet door de strot van zijn democratische oppositie geramd. Polemiek en polarisatie zijn alom, in de derde macht. De perceptie en de events zijn belangrijk, misschien belangrijker dan ooit.

Een schitterende nieuwjaarstoespraak zoals die van onze voorzitter Wouter Beke is dan rustgevend. Omdat zij naar de kern gaat van de politiek die erin bestaat mensen een gevoel van geborgenheid te geven in tijden van omwenteling en razendsnelle vooruitgang. Er is niets mis met revolutionaire tijden indien de nood daartoe bestaat. Indien het maar een revolutie is die met redelijkheid gepaard gaat, waarin iedereen mee kan, en niemand aan zijn lot wordt overgelaten. Om dat te waarborgen zijn er christendemocraten.

De voorbije zes jaar heb ik mijn uiterste best gedaan om daar mijn steentje toe bij te dragen, en ik zal dat ook in de komende periode doen, dat beloof ik u, lopende zaken of niet. Ik deed dat en zal dat natuurlijk maar kunnen doen voorzover ik die revolutie zelf helemaal kon en kan vatten. Daarom schreef ik er een boekje over ‘Wat ik ervan begrijp’. Vanaf woensdag is de tweede druk in de boekhandel beschikbaar. Veel leesgenot.

Lees De week van Geens »