Minister Geens blijft zich inzetten voor een veilig en comfortabel Justitiepaleis

op 21 januari 2019 11:39 Persbericht

Minister van Justitie Koen Geens, sinds kort ook bevoegd voor de Regie der Gebouwen, had een vergadering met de mensen van de Poelaert Stichting. Zij ijveren al enkele jaren voor de renovatie en de bestemming van het Brusselse Justitiepaleis. De Minister benadrukte dat hij zich onverminderd blijft inzetten voor de toekomst van het Justitiepaleis, en voor het behoud van de justitiële functie van het paleis, wat ook al door de Ministerraad werd bevestigd.

De aanwervingen zijn opgestart voor een gloednieuw projectteam met mensen van Justitie én de Regie der Gebouwen. Uniek is dat deze mensen hun bureau zullen hebben in het paleis zelf. Zo kunnen ze instaan voor het grote renovatieproject, maar ook voor de dagdagelijkse opvolging en zorg voor dit monument. Dat projectteam werd enige tijd geleden reeds aangekondigd, maar de Minister kon de leden van de Poelaert Stichting nu verzekeren dat de nodige aanwervingsprocedures werden opgestart via Selor. Op dit moment staan via Selor vacatures open voor een architect en een werfcontroleur: https://bit.ly/2R3K91M

Het Brusselse Justitiepaleis is en blijft een belangrijk symbool en monument. De Minister heeft zich altijd geëngageerd om de gerechtelijke diensten in het gebouw te behouden. De afgelopen periode werden ook enkele kleine en grotere projecten afgewerkt. Zo werd de griffie van de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg vernieuwd en werd een nieuwe scanstraat voor het publiek geopend, samen met een nieuwe beveiligde ingang voor het personeel en de advocaten.

Minister Geens: “Het personeel, magistraten, advocaten en rechtzoekenden verdienen een veilig en comfortabel Justitiepaleis. Net daarom is een samenwerking tussen Justitie en de Regie der Gebouwen cruciaal. Het nieuwe projectteam zal zich binnenkort volledig richten op het grote project voor de binnenrenovatie, en kleine projecten die gepland zijn in het Brusselse Justitiepaleis, waardoor een stipte opvolging van dit belangrijke dossier gegarandeerd wordt.”