Geens. Talks. Waarom de wereld niet om zeep is

op 06 mei 2019 15:22 Persberichten

“Angst, polarisering en haat. Bepaalde politici surfen op het angstgevoel van mensen, maar hun boodschap is ongeloofwaardig. En vooral: ze bieden geen oplossingen aan. Verwacht van mij ook geen wonderoplossingen, maar wel handvaten.” Uittredend Minister van Justitie Koen Geens geeft zijn visie over morgen, geeft hoop en schetst perspectief. Geens Talks breekt met de stereotiepe politieke lezing. In een verhaal waar film, cultuur, geschiedenis en actualiteit elkaar ontmoeten, legt hij uit waarom de wereld niet om zeep is.

Geen vooruitgang zonder vrijheid

Op de affiche van Geens Talks houdt Koen Geens ons een tablet voor. Daarop herkennen we Nigel Farage, de populistische eurosceptische politicus en leider van de Brexit Party in Groot-Brittanië. “Willen we ons veilig voelen, dan kijken we naar wat ons een onveilig gevoel geeft”, antwoordt Geens op de vraag waarom populisten volgens hem niet het recept voor de toekomst bezitten.

“Ik begrijp dat mensen angsten hebben, ik heb die ook. We maken ons allemaal zorgen over de toekomst en dat deden onze voorouders ook. Toch overwonnen zij crisis na crisis. Gaven ze niet toe aan angst, lieten ze de moed niet hangen en rechtten ze de rug en keken ze vooruit. Ik ben ervan overtuigd dat wij dat ook kunnen.” Geens fileert de concepten van vrede, veiligheid, vrijheid, vooruitgang en intimiteit, en legt uit waarom die alleen maar kunnen worden gerealiseerd door samenwerking.

De 10 tips van Geens

Geens geeft naast een formule voor samenwerking nog 10 gratis tips voor de toekomst. “Ken je geschiedenis” is er één van, “corrigeer je buikgevoelens” is er nog zo eentje. Twee thema’s die bovendien nadrukkelijk aan bod komen in Geens Talks. Benieuwd naar de 8 andere? Je bent welkom vanavond op Geens Talks in Vilvoorde.

Meer informatie op www.geenstalks.be

Geens Talks in VilvoordeMaandag 6 mei 19u30
Locatie: De Kruitfabriek - Steenkaai 44D.
Na afloop: Geens. Talks netwerkbar tot 00u.
Gratis toegang, inschrijven door aanwezigheid op Facebook te bevestigen

Bevestig uw aanwezigheid via Facebook »