De Week van Geens: 30 maart - 12 april

op 12 april 2020 22:00 Nieuwsbrieven

De kruisdood is één van de pijnlijkste manieren om te sterven. En toch is Pasen voor mij het mooiste feest. Want op zijn kruis vergeeft Jezus de goede moordenaar. En zegt hij over degenen die hem uitlachen: “Vader, vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen”. Zo verlost hij ons door zijn moedige en nederige dood van de eigenwaan, en leert hij ons elkaar vergeven, zodat nieuwe toekomst ontstaat voor mensen die elkaar pijn hebben gedaan, verfoeien of zelfs naar het leven staan. We verdienen allemaal rechtvaardigheid, zeker. Maar althans ik heb van anderen veel barmhartigheid nodig, en af en toe zelfs een beetje onverdiende ‘gratie’. En, grif toegegeven, het is niet altijd eenvoudig voor mij om zelf die barmhartigheid en gratie voor anderen op te brengen. Zalig Pasen aan u allen.

Lees De Week van Geens »