Nationale naai-actie gelanceerd

op 27 april 2020 14:00 VRT Journaal

Het bedekken van neus en mond is vanaf 4 mei enkel verplicht op het openbaar vervoer. Je neus en mond bedekken kan ook met een sjaal of een bandana. Het is ook niet zo dat iedereen op 4 mei massaal zal buitenkomen, want de maatregelen zijn nog steeds van kracht.

Wie dat wenst, kan zelf een mondmasker maken via de website maakjemondmasker.be. De overheid voorziet tussen 4 en 20 mei de herbruikbare en wasbare filterstof voor in je mondmasker. Op termijn zal de overheid een mondmasker geven aan iedereen, maar dat moet ook iedere dag gewassen worden op 60 graden. In andere landen, zoals Duitsland, stelt de overheid geen mondmaskers ter beschikking van de bevolking.

Op de website www.maakjemondmasker.be

vindt u alle informatie

Herbekijk hier het VRT journaal »