#DeWeekvanGeens: kerstweek

op 24 december 2021 16:00 Nieuwsbrieven

Kerst is altijd een nieuw begin. De geboorte van elk kind ontroert zelfs de ziel met het meeste eelt. Het maakt elke persoon van goede wil ontvankelijk voor het edelste wat er is: de onschuld en de schoonheid van mens en natuur. De levenswil en de weerstand van een kind zijn opmerkelijk. Ze staan symbool voor de veerkracht en het geloof van de samenleving in haar eigen toekomst.

Het is de tweede Kerst die wordt beheerst door COVID. Was het vorig jaar de variant Delta, dan is het dit jaar de variant Omikron. Hopelijk moeten we heel het Grieks alfabet niet benutten alvorens deze pandemie te bemeesteren.

Zonder victorie te kraaien en met grote schroom, moeten we durven zeggen als het bij ons beter is. De vaccinatie, de boosterprik, de steun en de intensieve zorgen zijn bij ons niet zo slecht vergeleken met het buitenland, integendeel. Dus moed houden en creatief blijven. Niet zeuren, maar wel begrip en waardering opbrengen voor wie de problemen moet oplossen en verzorgen, en vooral voortdoen.

We moeten hopen dat de Kerst ook een nieuw begin is voor onze regeringen, federaal, Vlaams, Waals en Brussels. Allemaal kennen ze hun – soms zware – interne moeilijkheden. En dikwijls hebben die regeringen ook extern problemen: correct samenwerken is een hele uitdaging. Onze regeringen moeten met een frisse blik vooruitzien, zonder vooroordeel over de oplossingen van de toekomst, en met kennis van, maar zonder rancune over het verleden.

Ondanks het moeilijke jaar 2021 blik ik tevreden terug: het Nieuw Burgerlijk Wetboek begint immers stilaan vaste vorm aan te nemen. Vier van de negen boeken van het Nieuw Burgerlijk Wetboek zijn een feit. Nog vijf te gaan.

Ik wens u toe dat u zelf in de geboorte van het Kind de veerkracht vindt om te vertrouwen op een goed 2022, met een redelijke tot uitstekende gezondheid, en gesteund door fijne mensen in uw zoektocht naar geluk en vrede.

Zalig Kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar.

Koen Geens

Lees #DeWeekvanGeens »