"Voorstel heel genereus voor belastingbetaler"

le lundi 16 décembre 2013 01:00 De Ochtend op Radio 1

'Wij moeten absoluut productiever ons spaargeld voor de gehele economie aanwenden. Dit voorstel is heel genereus voor de belastingbetaler. Helaas is het heel spijtig dat het zo negatief in de pers gezet is door een aantal mensen vorige week', aldus Geens in De Ochtend op Radio 1. De Vlaamse liberalen 'zien niet dat wat te verkopen valt, goed is', vindt de minister.

Volgens Geens heeft zowel de economie als de belastingbetaler baat bij de uitbreiding van de fiscale vrijstelling. 'Ze hebben zo meer kans op een fiscaal voordeel dan ze ooit via hun spaarboekje zullen kunnen krijgen. Het is gemakkelijker om 1.880 euro vrijstelling te genieten via beleggingsproducten dan via spaarproducten.'

Lees ook het verslag over het radiointerview op Knack.be

Ecoutez l'interview »