Ministerraad zet licht op groen voor wettelijke regeling spijtoptanten

op 15 december 2017 VRT NWS
De ministerraad heeft vandaag het licht op groen gezet voor een wettelijke regeling voor spijtoptanten. Dat zijn (mede)daders die belangrijke informatie aan de speurders geven in ruil voor strafvermindering of een aangepast regime in de gevangenis. "Hoe langer een dossier duurt, hoe meer mensen durven spreken. Dat is een wetmatigheid. En dan kan een spijtoptant van grote waarde zijn", benadrukt minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Lees het artikel »

Geens: "Waarom komt men terug op zaken waarover een akkoord was?

op 12 september 2016 Ter Zake
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) begrijpt niet waarom de N-VA met een veiligheidsnota komt en dus het debat over de noodtoestand heropent. "Ik weet niet of het zo verstandig is om voortdurend te zeggen dat er vanalles nog niet is, waarvan ik dacht dat het er ook niet moest zijn." Bekijk het fragment uit Ter Zake »

Dank voor 45.686 voorkeurstemmen

op 26 mei 2014 bericht
​Na een korte nacht kan ik met veel trots maar vooral grote dankbaarheid zeggen dat onze lijst het erg goed heeft gedaan. We boeken een kleine winst en behouden de zetel van Eric Van Rompuy. Zelf haalde ik maar liefst 45.686 voorkeurstemmen! 2e beste score voor de Kamer Vlaams-Brabant, wat een opvallend cijfer is, zeker voor een 'nieuwe' lijsttrekker. 45.686 keer bedankt! Lees verder voor de analyse van de resultaten

Terugblik op warme campagne en topresultaat

op 26 mei 2014 Radio 2 Vlaams-Brabant
Een nieuwkomer in de politiek was Koen Geens, de professor Fiscaal Recht die vorig jaar minister van Financiën werd. Hij was lijsttrekker voor de Kamer in Vlaams-Brabant en dat deed hij heel goed. Hij behaalde ruim 44.000 voorkeurstemmen. Catherine belde met Koen Geens in Start Je Dag. Hij is tevreden dat zijn partij recht is gebleven tussen twee tsunami's N-VA en Maggie De Block. Beluister hier het fragment »

Koen Geens in VTM-marathon uitzending

op 25 mei 2014 VTM Nieuws
Voor Koen Geens was campagne voeren nieuw

Dank. Het was echt Geen(s) Gewone Campagne

op 23 mei 2014 Bericht
​ Campagne voeren is iets bijzonders. Je komt met de voeten op de grond. Elke geweigerde uitgestoken hand, elke klacht, elk verwijt, komt hard binnen, en doet pijn, nog meer als het niet terecht is dan wanneer het, zoals meestal, wel terecht is. Maar veel talrijker waren de oprechte blijken van waardering, de duwtjes in de rug, de aanmoedigingen en de schouderklopjes. Soms zeer ontroerend. Van jong en oud, en van gezond en ziek, van valide en andersvalide. Elke dag in soms lange debatten, op de markt, in de media, in verzorgingsinstellingen of bedrijven, kende zijn zeldzame eenzame momenten. Maar ik was nooit alleen. Steeds waren er jonge en minder jonge mensen die voor mij zorgden, mij een hapje of een drankje aanreikten, en mij troostten door hun enthousiasme. Met mijn busje kwam ik overal in de mooie provincie Vlaams-Brabant. Bedankt voor de vele warme ontmoetingen!

Sterke bomen sterven staande

op 23 mei 2014 in memoriam
In memoriam voor onze ervaren gids. Ik heb nooit iemand als Jean-Luc Dehaene gekend. Direct en authentiek, doodeerlijk, briljant verstandig, scout voor het algemeen belang, bijzonder loyaal en steeds paraat. De beste en de grootste Belgische premier die van zijn regering een ploeg van vertrouwen maakte, die anderen kon laten voorgaan en toch zijn schouders leende, ook nog de laatste jaren. Hij was een voorbeeld voor iedereen, en ik heb hem altijd als eerste genoemd als ik naar een model gevraagd werd.

Stembus 14: Koen Geens (CD&V)

op 21 mei 2014 Reportage op ROBtv
In aanloop naar de verkiezingen, volgt ROB een dag lang de kopstukken uit de regio Leuven. Vandaag is CD&V aan de beurt. Bekijk hier de reportage »

Koen Geens over de campagne en zijn ambities

op 21 mei 2014 Interview In De Standaard
'De samenleving polariseren heeft een prijs. Die willen wij niet betalen'

Op campagne met Koen Geens

op 20 mei 2014 Reportage op Terzake
Reportage op het Geen(s) gewoon feest in Neerijse Bekijk hier het fragment »

De auditeurs

op 20 mei 2014 Terzake op Canvas
De auditeurs lichten CD&V door. Een geslaagde partij-audit. Een oproep om verder te doen waar we goed in zijn. Een flitsende partijvoorzitter. Een "toffe" partij. Bekijk het fragment »

Over Koen Geens ...

op 20 mei 2014 Interview in Humo
Tom Lanoye en David Van Reybrouck geven hun mening over de politiek in België en over de verkiezingscampagne.
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...