Minister Koen Geens pleit voor een nog sterker Europa

op 07 november 2013 01:00 Verslag op nieuwsblad.be

SINT-MARTENS-LATEM - Minister  Koen Geens  boeide gisteren een groot publiek tijdens een gespreksavond  waarin hij diverse actuele onderwerpen behandelde. >>

De financiële gezondheidstoestand van de federale staat en  de gemeenten werd met vergelijkende cijfers uiteengezet. Hij  becommentarieerde het waarom van de BTW en stelde duidelijk dat we  feitelijk (te) veel sparen vanuit het standpunt van de ondernemers, die  graag wat meer consumptie zouden ervaren.

Schepen Kristof Vanden Berghe begeleide de gespreksavond waarin ook  vragen vanuit het publiek aan bod kwamen. Als antwoord op een vraag volgde zijn stelling dat de grote meerderheid van de bevolking inziet, dat nationalisme dikwijls leidde tot oorlog en niet meer van deze tijd is. Minister Koen Geens pleitte gisteren voor een nog sterker Europa.

Tijdens het gehele gesprek van bijna twee uur straalde de minister  niet alleen vertrouwen uit, hij liet zich vooral kennen als een gedreven deskundige.