Bedankt en proficiat aan alle veiligheidsdiensten die schitterend samenwerkten

op 17 januari 2015 12:30 Bericht

De Staatsveiligheid die geleid wordt door Jaak Raes ressorteert van oudsher onder de Minister van Justitie. Het team dat onder zijn leiding de ontrafeling van dit terroristisch netwerk heeft mogelijk gemaakt leek niet eens vermoeid omdat het zo enthousiast was. Twee maanden intensief speur- en afluisterwerk op zeer hoog niveau van deze mensen hebben onnoemelijk veel menselijk leed vermeden. De dichtst betrokkenen leken zelfs niet vermoeid omdat ze hun werk met zoveel enthousiasme hadden verricht. Ook 'mijn' federaal parket onder leiding van Frederic Van Leeuw kon ik hartelijk danken. Van deze 24 zogenaamde federale procureurs werkten er 7 quasi full time op de zaak. De 'gerechtelijke' politie werkte ook dag en nacht op het dossier. Uiteindelijk waren het de speciale eenheden van de federale politie die met de inval het gevaarlijkste werk goed afrondden. Dank aan Catherine De Bolle die de politie bekwaam leidt, en zo pas overheidsmanager van het jaar werd. Nu is het aan de politiek. We kondigden onmiddellijk een aantal maatregelen af die we al een tijdje hadden voorbereid. Bedankt en proficiat aan alle veiligheidsdiensten die schitterend samenwerkten. Hopelijk is het moeilijkste voorbij. Maar om die hoop waar te maken, blijven we op het ergste voorbereid.

Lees verder »