De Ochtend special over 'ideale Justitie'

op 01 april 2015 10:02 De Ochtend

Uitgerekend op 1 april hield 'De Ochtend' op Radio 1 een speciale uitzending live vanuit het Vlinderpaleis, het justitiepaleis in Antwerpen. Aanleiding was de hervorming van het gerechtelijk landschap in België, dag op dag een jaar geleden. Ik was te gast bij Xavier Taveirne en Ruth Roets in De ochtend die het thema 'hoe ziet een ideale Justitie eruit' meekreeg. Ik concludeerde dat een ideale Justitie een onbereikbaar doel is (net als een perfecte volksgezondheid). Maar we zijn op de goede weg om Justitie efficiënter te maken en ik merk een zeker enthousiasme over verschillende elementen in mijn voorgestelde justitieplan. Natuurlijk is er ook kritiek, mijn plan is ook niet te nemen of te laten. Ik wil het brede debat en de dialoog op het terrein verder zetten om te voelen waar vooruitgang mogelijk is. Tenslotte was ik blij vast te stellen dat advocaat Sven Mary in het programma verklaarde dat hij positief stond tegenover de voorgestelde hervormingen voor Assisen en zich bereid verklaarde om mee constructief na te denken hieromtrent. Ik ging met een goed gevoel terug naar Brussel.


Beluister het interview »