Rotary Boutersem Bierbeek feestelijk ingehuldigd

op 29 april 2015 15:19 Het Nieuwsblad

Op vrijdag 24 april werd de jonge Rotary spruit, Rotary Club Boutersem Bierbeek officieel en publiek boven de doopvont gehouden. In het bijzijn van onder andere de burgemeester van Boutersem Sarah Boon en de burgemeester van Bierbeek Johan Vanhulst overhandigde districtsgouverneur Ludo Van Helleputte de officiële keure aan de jonge club die inmiddels al 8 maand wekelijks bijeenkomt en reeds meer dan 40 leden telt.

Vervolgens stelde oprichter en voorzitter Renè de Roover de club voor aan het talrijk opgekomen publiek en onthulde hij de fanion die onmiddellijk uitgewisseld werd met de omliggende clubs.

Op lokaal vlak wil de afdeling in een eerste tijd zijn schouders zetten onder het Akabe initiatief van Scouts Boutersem waarin een jeugdwerking geanimeerd wordt voor anders-validen. De voorzitters van Akabe kregen op deze feestelijke avond de gelegenheid hun werking en vooral hun materiële noden toe te lichten.

Tenslotte gaf Minsiter Koen Geens als gastspreker zijn visie op de huidige financieel economische situatie en de op til zijnde hervormingen.