Midzomerfeest van minister Koen Geens in Kasteel van Horst

op 22 juni 2015 09:13 Het Nieuwsblad

Springkastelen, touwtrekwedstrijden, een voorleeskwartiertje, fiets- en wandeltochten en een groot buffet moesten er het perfecte 'bonte buurtfeest' van maken. 'We zijn en blijven een volkspartij, en daar past een gezellig feest als dit perfect bij', zei Geens. 'Iedere CD&V'er, lokaal of nationaal, zou deze zomer nog minstens twee van dit soort buurtfeesten moeten organiseren.'

Het Midzomerfeest van Geens straalde dan wel de sfeer van een buurtfeest uit, dat was het helemaal niet. Lokale en nationale CD&V-kopstukken van over het hele land waren naar het kasteel afgezakt. Op lokaal vlak was iedere afdeling van Vlaams-Brabant vertegenwoordigd, maar ook nationale kopstukken als Kris Peeters en Wouter Beke en Europees commissaris Marianne Thyssen waren van de partij. Zij loofden hun partijgenoot voor het werk dat hij doet op vlak van justitie, en maakten van de gelegenheid ook even gebruik om hun eigen strijdpunten in de kijker te zetten. 'In Europa, Vlaanderen en België strijden we allemaal voor hetzelfde: jobs', klonk het. 'We blijven vechten voor werkbaar werk, zeker als de pensioenleeftijd omhoog moet. Daarnaast staat ook de fiscale rechtvaardigheid bovenaan op onze agenda. De tax shift moet er komen, zodat wie meer heeft, ook meer betaalt.'