Alweer crimineel van 'most wanted'-lijstje gevat

op 25 november 2016 10:19 Het Laatste Nieuws

Amper drie weken na de lancering van het lijstje met Belgiës meest gezochte criminelen, kan de politie wéér een naam schrappen. Gabriël Fodderie (foto) werd woensdagavond gearresteerd in Nederlandse Almere.

Fodderie (32), ooit lid van de Brusselse bende 'Black Demolition' was al jaren op de vlucht. Hij was veroordeeld tot tien jaar cel nadat hij in 2009 een lid van een rivaliserende bende had doodgestoken. Hij liep ook straffen op voor een brutale homejacking in Haaltert en een drugsmisdrijf. De dertiger zat echter nooit achter de tralies, maar leefde ondergedoken. Lange tijd in ons land - maar toen hij zijn gezicht zag opduiken op de 'Most Wanted'-lijst van het FAST-team van de politie begin deze maand, vluchtte hij naar het Nederlandse Almere, zo ontdekte de politie na een tip. Hij verbleef er bij een vrouw en werd gevat nadat hij vis ging kopen. Zijn rastaharen waren weg, de man was kaalgeschoren. Hij zal uitgeleverd worden.

De arrestatie van Fodderie is al de tweede sinds het vrijgeven van de lijst, na eerder Marc De Block. Een succes, hoewel FAST met de handen gebonden op gangsters moet jagen - zo mogen ze geen telefoons aftappen. Al belooft justitieminister Geens (CD&V) beterschap. "Het is de hoogste tijd dat we werk maken van een uitbreiding van de bijzondere opsporingsmethoden om voortvluchtige criminelen op te sporen." (KW)