Lowazone opent 'politiegebouw van de toekomst'

op 03 december 2016 10:45 Het Nieuwsblad

Het was een duidelijk trotse korpschef Geert Van Hoecke die in aanwezigheid van justitieminister Geens en de burgemeesters van Zomergem, Lovendegem en Nevele de nieuwbouw officieel mocht openen. Die is het resultaat van jarenlang overleg en kost in totaal zo'n 1,5 miljoen euro. “Het is duidelijk dat we ook voor deze nieuwbouw als een goede huisvader te werk zijn gegaan”, zegt korpschef Van Hoecke. “Ondanks de relatief lage kostprijs is dit gebouw voorzien van tal van moderne snufjes. Zowel voor het comfort van het personeel als doortastend politiewerk.”

Het contrast met het huidige commissariaat in Hansbeke kan dan ook niet groter zijn. In Hansbeke was de infrastructuur bijzonder stijlvol, maar het gebouw voldeed al lang niet meer aan de huidige normen op het vlak van veiligheid en privacy.

Fris, modern en ruim

Het nieuwe politiegebouw in Zomergem daarentegen oogt fris, modern en ruim. Verschillende ruimtes zijn mooi afgewerkt met schitterende beelden van de politie en de regio, getrokken door cursisten van het volwassenenonderwijs in Mortsel. Met het nieuwe gebouw zet de politiezone Lowazone verschillende stappen vooruit. “Technologie zal alleen maar aan belang winnen in de strijd tegen zware en minder zware criminaliteit”, zei minister Geens. En die les heeft de Lowazone zeker en vast begrepen. Met onder andere de komst van een digitaal vingerafdruksysteem en de mobiele werkplekken in de twee nieuwe combi's zal de zone een stuk efficiënter kunnen werken.

Voorganger

Korpschef Geert Van Hoecke kon dan ook nooit voldoende mensen bedanken die hun steentje hebben bijgedragen aan deze nieuwbouw. Maar naast de gemeentebesturen van Lovendegem, Waarschoot, Zomergem en Nevele, had de korpschef ook mooie woorden voor zijn voorganger Johan Geeraert. Die trok in het voorjaar naar de politiezone Polder, dichter bij huis in West-Vlaanderen. “Johan legde de zaadjes van de vruchten die ik nu mag oogsten. Ik ben blij dat ik niet enkel met een schitterend team mag werken, maar nu ook met de modernste infrastructuur.”

Matthias Colpaert