Laatste kans voor regularisatie vuurwapens

op 22 april 2017 11:19 Het Belang van Limburg

Bezitters van niet-vergunde vuurwapens krijgen begin volgend jaar “een allerlaatste kans” om die aan te geven zonder risico op vervolging.

“Ze zullen alsnog een vergunning kunnen vragen, hun wapens kunnen afstaan aan de politie, ze verkopen of laten neutraliseren”, zegt justitieminister Koen Geens (CD&V), die van de ministerraad groen licht kreeg voor bijsturingen aan de wapenwet. “In het verleden werd al een dergelijke regularisatieperiode georganiseerd. Ondanks het succes daarvan, circuleren er naar schatting nog steeds tienduizenden onbekende vuurwapens in ons land”, zegt Geens. Wapenbezitters krijgen nu een “allerlaatste kans” om zich in lijn te stellen met de wet. Halsstarrige weigeraars riskeren een gevangenisstraf van 1 maand tot 5 jaar en/of een geldboete van 100 tot 25.000 euro. (b)