De week van Geens 6 tot 12 juni

op 12 juni 2017 17:38 De week van Geens

Het zijn moeilijke tijden voor de democratie. In de Verenigde Staten, in Frankrijk en in Engeland zagen we een instabiliteit die vroeger moeilijk denkbaar zou zijn geweest. Is dat erg? Neen, maar het moet ons waakzaam maken en we dienen de democratische rechtsstaat met mensenrechten, die zó veel mogelijk gemaakt heeft sinds de Tweede Wereldoorlog, te koesteren. Daarom ben ik heel blij dat we er de voorbije week in Luxemburg in zijn geslaagd de Europese ministers van Justitie mee te krijgen in een plan om de elektronische communicatiemiddelen (WhatsApp, Viber, Telegram,...) op dezelfde manier zullen kunnen worden ingekeken als onze gsm, sms en dergelijke. Steeds met toestemming van de onderzoeksrechter, uiteraard.

Wat op dit ogenblik ook moeilijk is, zijn de examens. In de eerste plaats voor de studenten. Examens zijn een moeilijke tijd, herinner ik me. Lange dagen, korte nachten. Ik wens de studenten dus heel veel succes. Veel discipline ook: om op tijd op te staan, op tijd te gaan slapen, op tijd een douche te nemen, op tijd een wandeling te maken. En af en toe eens de krant lezen of een halve voetbalmatch bekijken, kan natuurlijk geen kwaad.

Het zijn ook moeilijke tijden voor de ouders. Die zien nog meer af dan de studenten, de moeders vooral. Aan die moeders wens ik - nadat het gisteren Vaderdag was - de komende weken heel veel moed toe. Hun zonen en dochters zullen het wel goed doen. En hen gedurende de examens even verwennen, kan geen kwaad.

Ik wens jullie een prachtige week!

Lees De week van Geens »