Minister Koen Geens snijdt taart bij armoedeorganisatie

op 21 september 2017 10:00 Het Nieuwsblad

            

Hoog bezoek voor armoedeorganisatie (W)armkracht vzw in Vilvoorde, waar minister van Justitie Koen Geens (CD&V) langskwam om een taart aan te snijden

Naar aanleiding van de Week van de Geletterdheid bracht de minister een bezoekje om mensen in (kans)armoede een hart onder de riem te steken en hen aan te moedigen om te werken aan geletterdheid.

De dertien Centra voor Basiseducatie in Vlaanderen en Brussel helpen volwassenen die daaraan willen werken. Ze leren er lezen, schrijven en rekenen, maar ook met de computer werken.

Digitale vaardigheden zijn onontbeerlijk en creëren extra kansen. “Veel mensen komen met een rugzak vol tegenslagen uit hun schoolse of professionele carrière”, zegt Geens.

“Het zijn net die mensen die sneller in armoede terechtkomen. Belangrijk is dat iedereen dezelfde kansen krijgt om hun leven opnieuw op te bouwen.”

In Vilvoorde werd het bezoek van de minister erg geapprecieerd. “Extra aandacht is nodig”, zegt gemeenteraadslid Peter Van Kemseke (CD&V). “Iedereen kent de armoedeproblematiek in Vilvoorde. De laatste tien jaar is de armoede verdubbeld.”

(W)Armkracht komt elke maandagavond samen. “Dan wordt gewerkt rond een educatief thema”, zegt coördinator van (W)armkracht Luk Hollebecq. (ddl/pvw)