​Justitieminister Koen Geens duwt CD&V-lijst

op 20 januari 2018 10:22 Het Nieuwsblad

Justitieminister Koen Geens duwt in zijn woonplaats Huldenberg de CD&V-lijst bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft hij vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de lokale CD&V-afdeling. Lijsttrekker is Marc Verheyden, die sinds 1988 in de gemeenteraad zetelt en van 2006 tot 2012 burgemeester was. Momenteel is Verheyden eerste schepen. “Ik duw de lijst omdat ik mijn partij hier in Huldenberg in het vooruitzicht van de verkiezingen zoveel mogelijk wil steunen”, zegt Geens. “Of ik effectief zal zetelen als gemeenteraadslid wanneer ik voldoende stemmen behaal, zal ik later nog bekijken. We hebben een bijzonder sterke lijst. Als ik mijn plaats in de gemeenteraad kan afstaan aan een jonge kandidaat met toekomst zal ik dat graag doen.” Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 haalde de CD&V in Huldenberg 25 procent van de stemmen en zes zetels op een totaal van 21. De partij vormde hierop een coalitie met Open VLD, dat zeven zetels in de wacht sleepte. Het is overigens de eerste keer dat justitieminister Koen Geens zich kandidaat stelt bij gemeenteraadsverkiezingen.