De week van Geens 22 januari - 29 januari

op 29 januari 2019 18:00 Nieuwsbrieven
Sedert de kerstvakantie proberen we samen met Parlement en Regering een werkwijze te vinden om de ontwerpen die op de plank liggen zoveel als mogelijk tot een goed einde te brengen. De voorbije week bereikten we in de Kamercommissie Justitie een akkoord: om beurten zal een neergelegd ontwerp van de Regering en een voorstel van de parlementsleden worden behandeld. Sommige van die voorstellen zullen het resultaat zijn van de omzetting van een wetsontwerp dat door de Regering was voorbereid, maar nog niet in het parlement was neergelegd.

Zo zal het wellicht mogelijk zijn om nog een aantal plannen door te zetten: minimale dienstverlening in de gevangenissen, bescherming van minderjarigen tegen kansspelen, verstrengde strafuitvoering en verbeterde informatisering van Justitie. Het nieuwe vennootschaps- en verenigingswetboek was al gestemd in de Commissie en zal binnenkort in plenaire worden gestemd, met inbegrip van de fiscale neutralisatie van het nieuwe recht. We werken verder tot de laatste dag. Vandaag dinsdag konden we de minimale dienstverlening al in eerste lezing stemmen in de Commissie Justitie.
Lees de Week van Geens »