De Week van Geens: 10 - 17 september

op 18 september 2019 09:00 Nieuwsbrieven

Verhelderend

Bruh’, ‘skeer’, ‘no cap’, ... U hebt vast ook even in de ogen gewreven om te lezen wat hier staat. In tegenstelling tot wat u denkt, is het geen typfout van mijn kant. Het zijn wel voorbeelden van jongerentaal. Ouders van tieners zullen het vast wel herkennen. Soms lijkt het alsof de kinderen een andere taal spreken. Dat geldt mogelijk nog meer voor grootouders. Ik begreep ook eerst niet wat Fornite was, dat zorgde wel voor enige hilariteit bij mijn kleinkinderen. Tot hun opa loot boxes verbood, dat vonden zij erg cool.

Van de jonge generatie krijgen we dan weleens het verwijt dat zij niet begrijpen wat wij bedoelen, of dat we te saaie woorden gebruiken. Woorden zoals rentmeesterschap, wat hetzelfde is als duurzaamheid. Of personalisme. Twee waarden die ook het huidige JONGCD&V in zijn programma heeft opgenomen. Ik gebruik die woorden al zolang ik mij kan herinneren. Ook Felix De Clerck had het er afgelopen weekend nog over in De Zevende Dag. Mocht u geboren zijn na de jaren negentig, heb ik voor de volledigheid de nodige verklarende links toegevoegd in mijn nieuwsbrief hieronder. Zorgt dit bij u voor enige hilariteit, of vindt u dit nu juist heel erg cool?

Ik wens u allen heldere tijden toe.

Lees De Week van Geens »